Gnathologie – Tandartsen Weeshuis – Nijmegen

Gnathologie

Gnathologie

De tandarts-gnatholoog richt zich op de diagnose en behandeling van pijn en problemen met kauwen. Belangrijke onderdelen van de werkzaamheden van de tandarts-gnatholoog betreffen kaakklachten (bijvoorbeeld pijnklachten van kaakgewrichten en kauwspieren, kaakgewrichtsgeluiden en een beperkte kaakbeweging) en pijn in het gezicht. Daarnaast is de tandarts-gnatholoog deskundig op het gebied van een aantal slaapstoornissen die gerelateerd zijn aan het kauwstelsel (tandenknarsen, slaapapneu) en de tandheelkundige gevolgen daarvan (bijv. gebitsslijtage als gevolg van knarsen).

J.H.M. (Jeanne) Baggen is sinds 2011 NVGPT-erkend tandarts-gnatholoog.  Zij volgde de 3-jarige postacademische opleiding aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Momenteel doet zij promotieonderzoek aan Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam, de ACTA.
Daarnaast is zij als geaccrediteerd MRA-tandarts aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Tandheelkundig Slaapspecialisten (NVTS). Zij houdt zich al sinds 2007 bezig met slaapapneu.