Beugel – Tandartsen Weeshuis – Nijmegen

Beugel

Beugel

Brackets;

Ook wel slotjesbeugel genoemd. Een beugel wordt met brackets op je tanden vastgeplakt. Door oogjes van de brackets wordt een veerkrachtige draad geregen. Die zorgt ervoor dat er druk komt op je tanden waardoor ze (langzaam maar zeker) rechter gaan staan.

 

Headgear;

Een headgear of buitenboordbeugel zorgt ervoor dat de bovenkaak en kiezen in de juiste stand komen. De headgear gebruik je meestal samen met een andere beugel. De headgear bestaat uit een facebow en een nekband. De facebow is de metalen beugel die in je mond past. De nekband trekt daaraan, waardoor de stand van je gebit verandert.  Hoe lang je de headgear moet dragen hangt af van wat de bedoeling van deze beugel is. Sommigen dragen de headgear de hele behandeling (bijvoorbeeld 2 of 3 jaar), anderen maar een jaar.

 

Onzichtbare beugels;

Steeds meer tandartspraktijken krijgen ermee te maken; patiënten die niet helemaal tevreden zijn met de stand van hun tanden maar geen slotjesbeugel willen. Om aan de wens van de patiënten te kunnen voldoen is er Invisalign/ Airsmile. De beugel die uitneembaar en nagenoeg onzichtbaar is.