De praktijk – Tandartsen Weeshuis – Nijmegen

De praktijk

De praktijk

De praktijk is in 1984 als maatschap gestart door Jeanne Baggen en Marjon van Geel. Sinds januari 2018 is Jeanne Baggen onder de naam Tandartsen Weeshuis zelfstandig eigenaar.

Onze 3-kamerpraktijk is gevestigd op de begane grond van Gezondheidscentrum ’t Weeshuis. De ruime en modern ingerichte behandelkamers zijn compleet ingericht en voldoen aan de laatste kwaliteitseisen.

Visie
Wij hebben een duidelijke, herkenbare visie op zorg. Als onderdeel van het gezondheidscentrum denken we vanuit een holistische benadering.

In de patiëntenbehandeling liggen onze accenten bij:

We appelleren bij iedere patiënt aan zijn eigen verantwoordelijkheid wat betreft zijn mondgezondheid. Zelfredzaamheid is in de tandheelkunde zeer belangrijk.
We willen goede kwaliteit leveren door samenwerking, scholing en door het toepassen van wetenschappelijk onderbouwde en zich in de praktijk bewezen behandelingswijzen.

Teamconcept
Door de jaren heen hebben we een succesvol teamconcept ontwikkeld. Onze behandelaren zijn breed geschoold en hebben daarnaast ieder hun specifieke interesse, kennis en kunde. Daardoor kunnen we de meeste tandheelkundige zorg binnen de eigen praktijk bieden. Waar nodig verwijzen we voor meer specialistische behandelingen naar collega’s uit ons netwerk.

Naast de tandartsen hebben de mondhygiënisten een belangrijke rol in de mondgezondheid. Naast preventie en behandeling van tandvleesproblemen zijn onze mondhygiënisten ook opgeleid en ervaren in een groot aantal deelgebieden, zoals het boren en vullen van beginnende gaatjes. Hierdoor is het mogelijk de controles in veel gevallen afwisselend door tandarts en mondhygiëniste uit te voeren. De tandarts maakt hierdoor tijd vrij voor meer complexe diagnostiek en behandeling. Ook de preventieassistentes verzorgen naast reiniging en instructie een aantal deeltaken.

We streven ernaar u adequate zorg te bieden door de meest geëigende zorgverlener.Heeft u voorkeur voor een behandelaar dan houden we daar waar mogelijk rekening mee.
En we delen onze kennis graag! U treft dan ook regelmatig tandartsassistenten, mondhygiënisten, tandartsen en gnathologen in opleiding bij ons aan. U herkent hen aan hun naambadge.

Samenwerking binnen het gezondheidscentrum
Wij werken samen met andere disciplines binnen het gezondheidscentrum. Zo is er binnen de muren van het gezondheidscentrum ’t Weeshuis behalve onze tandartsenpraktijk: ‘Huisartsenpraktijk ’t Weeshuis’, ‘diëtistenpraktijk Profitt’‘Logopediepraktijk ’t Weeshuis’ en een fysiotherapie praktijk ‘Fysiotherapie Bottendaal’ gevestigd.

Wilt u meer weten over ons en onze praktijk? Neem gerust contact met ons op.